شماره تماس : 09131119779 - 03142366060-63

آدرس : اصفهان -تیران -شهرک صنعتی - خیابان چهارم - پلاک ۵۰

قبل از ساخت سوله مرغداری باید هدف خود را از ساخت سوله تعیین کنید. اگر قصد دارید سوله را برای نگهداری جوجه‌های یک روزه بسازید یا در سوله پرورش مرغ‌های تخمگذار را انجام دهید، شرایط ساخت سوله متفاوت خواهد بود.شاید ساخت سوله برای مرغداری از نظر ظاهری بسیار ساده باشد، اما در عمل باید موارد مهمی را در ساخت سوله در نظر داشت. میزان شیب مناسب سقف، پوششی که برای سقف و دیوارها انتخاب می‌شوند، ارتفاع کف تا سقف، اندازه دهانه سوله، شرایط آب و هوایی و میزان بارهایی که ناشی از باد و باران و مواردی همچون زلزله هستند، باید مد نظر قرار بگیرند. البته در ابتدای کار و قبل از طراحی سوله، باید زمین مورد نظر، بررسی و جنس خاک آن مورد آزمایش قرار بگیرد تا از نظر مقاومت و رطوبت تایید شود.

 

بررسی محل مرغداری
در مراحل ساخت سوله مرغداری، محلی که برای سوله در نظر می‌گیرید باید دور از مناطق مسکونی باشد. همچنین از امکانات اولیه آب و برق برخوردار بوده و زمینی تقریباً مرتفع باشد که هیچگونه آبگیری در زمین رخ ندهد. برای اطمینان بیشتر بهتر است از یک فندانسیون خوب استفاده کنید تا از نفوذ آب به داخل سوله برای مرغداری جلوگیری شود، همچنین می‌توانید سطح مورد نظر را با بتن بپوشانید. 
در طراحی مرغداری سعی کنید طول مرغداری را در جهت شرق و غرب طراحی کنید تا مانع از تابش نور مستقیم خورشید بر روی پرندگان شود. البته این نوع ساخت، به میزان دسترسی شما به زمین بستگی دارد. همچنین زمین انتخاب شده باید عاری از انواع سر و صدا و آلودگی باشد.

 

نحوه طراحی سوله مرغداری
ابعادی که برای ساخت سوله مرغداری در نظر گرفته می‌شود، به شرایط آب و هوایی و تعداد مرغ، جهت پرورش بستگی دارد. معمولاً برای یک مرغداری استاندارد طول و عرضی که در نظر گرفته می‌شود، ۷۵ در ۱۲ متر است. اما با توجه به نوع مرغی که برای پرورش انتخاب کرده‌اید، عرض سوله نیز متفاوت خواهد بود. برای ساخت سوله مرغداری گوشتی، عرضی که در نظر گرفته می‌شود در حدود ۱۵ متر و برای ساخت سوله مرغداری تخمگذار، عرضی که در نظر گرفته می‌شود، حدود ۱۷ متر است و اگر قصد دارید جوجه پرورش دهید این میزان عرض می‌تواند ۱۲ متر باشد. همچنین ارتفاع سوله مرغداری بین ۲ تا ۳ متر است که در مناطق گرمسیری این ارتفاع می‌تواند کمی افزایش یابد.

 

آماده سازی امکانات مرغداری
پس از ساخت سوله مرغداری، قبل از اینکه مرغ را برای مرغداری خریداری کنید، باید برخی امکانات لازم از جمله تهویه مناسب، نحوه غذادهی و آب دهی، جریان هوا و نور کافی در داخل مرغداری را آماده کنید.
تعداد غذاخوری‌ها باید به اندازه کافی باشد تا هر پرنده هر زمانی که می‌خواهد غذا بخورد به راحتی دسترسی پیدا کند. اکثر پرندگان روزانه آب زیادی می‌نوشند. بنابراین، با توجه به تعداد مرغ‌ها، چندین آبخوری در داخل سوله طراحی کنید. روشنایی مناسب نیز الزامی است، نور باید در ارتفاع ۲ تا ۳ متر بالاتر از سطح زمین قرار گیرد و از سقف آویزان شود. اگر از لامپ‌های رشته‌‌ای استفاده می‌کنید، فاصله بین لامپ‌ها می‌تواند ۳ متر و در صورت وجود چراغ‌های فلورسنت، فاصله آنها باید 4.5 متر باشد.
 برای خرید تعداد مرغ نیز باید با توجه به فضای موجود سوله، مرغ‌ها را خریداری کنید، هر مرغ گوشتی به حدود ۶۰ سانتی‌متر و هر مرغ تخمگذار به 1.5 متر فضا نیاز دارد. حالا با توجه به تعداد مرغ‌ها و نیاز غذایی روزانه آنها، بهتر می‌توانید تعداد غذاخوری، آب خوری و دیگر تجهیزات را تخمین بزنید.

 

ساخت سالن مرغداری با کمترین هزینه

ساخت سوله مرغداری از نظر روش ساخت به دو روش انجام می‌شود. روش اول از طریق تیر ورقی و روش دوم از طریق قوطی است. هر یک از این سوله‌ها از نظر ساختاری، طرح و شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت خواهند بود.

 سوله با تیر ورق

به این نکته توجه داشته باشید که اگر قصد دارید سوله را دو یا چند طبقه طراحی کنید، یا جرثقیل نصب کنید، بهتر است سوله را با تیر ورق بسازید.

 

سوله با قوطی

ساخت سوله مرغداری با قوطی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که می‌توان به روش خرپایی، فضایی و سوله سبک اشاره کرد. سوله نوع خرپایی که به آن hss نیز گفته می‌شود، بسیار مقاوم بوده، هزینه‌ها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد و همچنین از نظر ظاهری جلوه بهتری دارد.
سوله‌هایی که با قوطی ساخته می‌شوند کاربری‌های بسیار متنوعی دارند که علاوه بر مرغداری، می‌توان برای آشیانه هواپیما، پارکینگ، کمپ‌های نظامی، مکان‎های تفریحی، ورزشی و نمایشگاهی نیز اشاره کرد. از آنجایی که این نوع ساخت سوله دارای مزایای فراوانی است، بیشتر افراد ساخت مرغداری را با قوطی انجام می‌دهند. از جمله مزیت‌های این نوع سوله می‌توان به طراحی و نصب آسان، استحکام بالا، طراحی دهانه عریض و از همه مهم‌تر صرفه اقتصادی آن اشاره کرد. 
اگر منطقه‌ای را که برای ساخت سوله مرغداری انتخاب کرده‌اید از نظر شرایط آب و هوایی یک منطقه مرطوب محسوب می‌شود، ساخت سوله با قوطی انتخاب درستی نخواهد بود، چرا که ممکن است دچار خوردگی شود. همچنین هرگز برای کاهش هزینه‌ها از لوله‌های فلزی به جای قوطی استفاده نکنید، چرا که این انتخاب ممکن است خطر آفرین باشد.

 

 

هزینه ساخت سوله مرغداری


برای ساخت سوله مرغداری ارزان، استفاده از متریال قوطی قطعاً به صرفه خواهد بود، چرا که در مقابل ورق‌های فولادی، قوطی وزن کمتری دارد، از این رو هزینه‌های شما کاهش می‌یابد و به این دلیل که قوطی وزن بسیار کمی دارد، قطعاً نیروی که بر سوله وارد می‌شود، نیز کمتر خواهد بود. اگر دهانه سوله باید بیش از ۱۵ متر باشد، ساخت آن با قوطی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. توصیه می‌شود در انتخاب قوطی دقت کنید و برای کاهش هزینه‌ها، از قوطی با ضخامت مناسب استفاده کنید، بهتر است ضخامت قوطی کمتر از ۴ میلی‎متر نباشد.

سخن پایانی
برای موفقیت در تجارت مرغداری، باید در ساخت سوله جهت مرغداری آگاهی کامل داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات و امکانات لازم را برای یک مرغداری مناسب فراهم کرده‌اید. برای موفقیت در پرورش مرغ ابتدا باید یک طرح سوله مرغداری مناسب و مقرون به صرفه را انتخاب کنید. از این رو توصیه می‌شود برای ساخت سوله مرغداری با کمترین هزینه از افراد متخصص کمک بگیرید تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، ایمنی و امنیت سوله را نیز فراهم کنند.


 

فرم ارسال نظر



دسته بندی اخبار