شماره تماس : 09131119779 - 03142366060-63

آدرس : اصفهان -تیران -شهرک صنعتی - خیابان چهارم - پلاک ۵۰

بدون شک در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی که سلامتی انسان‌ها به دلیل کاهش فعالیت‌های بدنی در معرض خطر قرار گرفته است، مسئله ورزش یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دغدغه‌های تمامی افرادی است که حفظ سلامتی برایشان اهمیت بالایی دارد. پس طبیعتاً اماکن ورزشی نزد ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند چرا که هنگام ورزش کردن به آن‌ها نیازی وافر داریم. در همین راستا، می‌خواهیم در ادامۀ این نوشتار، مطالبی را در مورد ساخت سوله ورزشی، ضوابط ساخت آن، سوله ورزشی متری چند؟ نحوه ساخت سوله ورزشی و... مطالبی را خدمتتان عرض کنیم. به‌طورمعمول سوله‌های ورزشی سازه‌های خرپایی هستند. در حال حاضر استفاده و بهره‌برداری از سوله‌ها به‌منظور ساخت اماکن ورزشی بسیار رایج و فراگیر شده و دلیلش هم این است که ساخت سوله ورزشی مزایای فراوانی دارد. ازجمله ویژگی‌های مثبت سوله‌ها می‌توان به ساخت سوله ورزشی با کمترین هزینه نسبت به سایر روش‌های طراحی اماکن ورزشی، مانند سازه‌های فلزی و بتنی اشاره کرد. 
همین‌طور سوله‌ها در برابر حوادث، استحکام و استقامت ایده آل و مطلوبی دارند. یکی دیگر از مزیت‌های سوله نسبت به سایر روش‌های ساخت‌وساز، توانایی ساخت سالن‌های بدون ستون بوده که معمولاً در روش‌های دیگر کاری سخت و گاهی غیرممکن است.
از دیگر ویژگی‌های سوله ورزشی می‌توان به این نکته اشاره کرد که طراحان و سازندگان برای ساخت سوله‌های ورزشی اختیار و آزادی عمل زیادی دارند، زیرا امکان استفاده از اشکال هندسی در طراحی سوله ورزشی وجود داشته و به همین دلیل نسبت به سوله صنعتی دارای ظاهری زیباتر است. همچنین یکی دیگر از مزایای ساخت سالن ورزشی با استفاده از سوله، مقاومت بالای آن در برابر بارش باران و برف، طوفان و وزش باد است. یکی دیگر از ویژگی‌های سوله ورزشی این است که معمولاً دهانه‌ای بیشتر از بیست متر دارد.

 

 مراحل و نحوه ساخت سوله ورزشی 

اولین و به نوعی مهم‌ترین مرحله در ساخت سوله ورزشی، تعیین اهداف برای ساخت آن، تنظیم و تدوین برنامه برای اجرای ساخت سوله است. زیرا با داشتن برنامه‌ای مدون می‌توان مراحل بعدی پروژه را تا انتهای آن در چارچوب و قالب زمانی مشخصی اجرا کرد. همچنین تعیین اهداف به این دلیل اهمیت دارد که در مشخص کردن ابعاد و مساحت سوله ورزشی از نقشی اساسی برخوردار است. به‌عنوان‌مثال ابعاد زمین‌های والیبال، فوتسال، کشتی، بسکتبال و... باهم متفاوت هستند. همین‌طور در برخی موارد امکان دارد که از سوله برای ساخت سالن‌های ورزشی چندمنظوره استفاده شود. 
در گام بعدی باید نسبت به انجام کارهای اداری و اخذ مجوزهای لازم برای سوله سازی اقدام کرد. دقت کنید که در این مرحله باید با توجه فراوان تمام شرایط، ضوابط و مقررات موجود در این زمینه را مورد بررسی قرار دهید. همچنین باید شرایطی مانند تهیه زمین را هم در نظر بگیرید. پس‌ازآن، باید شیوۀ ساخت سوله را انتخاب کنید. برخی افراد ممکن است با توجه به مواردی مثل میزان بودجه‌ای که دراختیار دارند، شرایط منطقه و ... برای ساخت سوله ورزشی با قوطی، تهیه سوله آماده یا سایر روش‌های رایج ساخت سوله اقدام کنند. 
مرحله بعدی نیز اجرای خاک‌برداری و پیاده‌سازی فونداسیون است که در این مرحله شرایط و عوامل مختلفی مانند وضع زمین و خاک بررسی می‌شوند تا نوع و میزان استفاده از مصالح را نیز مشخص کنند. در گا‌م‌های بعدی هم سازه اصلی بنا می‌شود و عملیات‌هایی مانند کف‌سازی و پیاده‌سازی سقف و... در دستور کار قرار می‌گیرد. سپس به سراغ اجرای تأسیسات و تهویه و پروتکل‌های امنیتی می‌روند و سرانجام سوله ورزشی برای بهره‌برداری آماده می‌شود.

 

قیمت و هزینه‌های ساخت سوله ورزشی 

در تعیین قیمت و هزینۀ ساخت سوله ورزشی عوامل زیادی دخیل هستند. لیکن همان‌طور که قبلاً هم گفتیم، داشتن برنامه‌ای مدون و منظم در ابتدای کار می‌تواند در کاهش هزینه‌ها نقش چشمگیری داشته باشد. یکی از عوامل مؤثر بر قیمت ساخت سوله ورزشی مساحت و متراژ آن است که با توجه به نوع ورزش می‌تواند ابعاد متفاوتی داشته باشد. 
ارتفاع سوله ورزشی نیز در هزینه‌ها مؤثر است که این مورد هم می‌تواند بنا بر نوع ورزشی که در سوله اجرا می‌شود متفاوت باشد. به‌عنوان‌مثال در بازی بسکتبال، ارتفاع سوله ورزشی دست‌کم هفت متر است که می‌تواند با ورزش‌های دیگری مانند فوتسال و والیبال فرق داشته باشد. همچنین یکی دیگر از عوامل مؤثر در ساخت سوله، تعیین هزینه و نوع ساخت آن، حداقل فاصله زمین بازی از دیواره‌ها باشد که در این مورد هم ممکن است بین ورزش‌های مختلف، تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. 

 

ابعاد زمین ورزش‌های مختلف برای ساخت سوله ورزشی

همان‌گونه که در مطالب پیشین توضیح دادیم، ابعاد زمین بازی یکی از عوامل مهم در ساخت سوله ورزشی است. در ادامه می‌خواهیم ابعاد زمین بعضی ورزش‌های مختلف و رایج را بیان کنیم. البته لازم به ذکر است که این ابعاد، صرفاً مربوط به زمین بازی هستند و ممکن است که در صورت نیاز، موارد دیگری برای ساخت سوله مانند سکوی تماشاچیان در نظر گرفته شوند. 
در ورزش رزمی کاراته مساحت هر تاتامی (تشک کاراته) برابر با 64 متر به‌صورت 8*8 است. البته برای ورزش‌هایی رزمی مانند کاراته، کشتی و تکواندو باید این نکته را هم در نظر گرفت که معمولاً باید چندین تشک در سالن برای برگزاری مسابقات تعبیه شود. همچنین برای ورزش‌هایی مانند شنا و ژیمناستیک که در مواد و شاخه‌های مختلفی انجام می‌شوند، باید نکات خاص و موردنیاز آن‌ها را هم مدنظر قرارداد.
در ورزش گروهی والیبال، طول و عرض زمین به ترتیب برابر با 18 و 9 متر است. ورزش والیبال، حداقل ارتفاع  12.5 متر را دارد. همچنین فواصلی 3 متری از دو طرف خطوط طولی و 9 متری از دو طرف خطوط عرضی به‌منظور حریم ایمنی در نظر گرفته می‌شوند. 
زمین ورزش بسکتبال طولی برابر با 28 متر و عرضی برابر با 15 متر دارد. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، حداقل ارتفاع برای سالن این ورزش معادل 7 متر است. زمین بازی فوتسال نیز طول بین 25 تا 42 متر و عرض بین 15 تا 25 متر را دارد. همچنین در طراحی و ساخت سوله ورزشی باید عامل نورپردازی و میزان روشنایی را هم مدنظر گرفت، زیرا این عامل نیز برای مسابقات یا ورزش‌های مختلف می‌تواند تغییراتی داشته باشد.

 

ساخت سوله ورزشی در اصفهان

گروه بهساز فولاد با تولید انواع سوله ورزشی در ابعاد مختلف و با قیمت مناسب در اصفهان در خدمت شما مشتریان گرامی می‌باشد.جهت دریافت قیمت و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.

سخن پایانی 
در این مقاله مطالبی را در خصوص ساخت سوله ورزشی بیان کردیم تا درصورتی‌که ابهام و سؤالاتی در این زمینه برایتان وجود داشت، بتوانید با آگاهی از این اطلاعات نکات مبهم را روشن کنید. ورزش جایگاه ویژه‌ای در حفظ سلامتی افراد جامعه دارد. درنتیجه، باید با تلاشی مضاعف درصدد تولید و فراهم کردن اماکن و ابزارهای ورزشی باشیم.
 

فرم ارسال نظر



دسته بندی اخبار