شماره تماس : 09131119779 - 03142366060-63

آدرس : اصفهان -تیران -شهرک صنعتی - خیابان چهارم - پلاک ۵۰

یکی از صنایع مهم و کاربردی در هر کشوری، صنعت گاوداری است. از آنجایی که از شیر، گوشت و پوست گاو برای موارد مختلفی استفاده می‌شود، وجود این صنعت از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. ازاین‌رو امروزه برای طراحی و ساخت سوله گاوداری از دانش به‌روزی استفاده شده و سعی می‌شود تا کلیه نیازها بررسی شده و برآوردهای لازم انجام گیرد.
اگر شما هم به صورت سنتی و یا صنعتی در این زمینه فعالیت دارید و قصد ساخت سوله برای پرورش گاوهای گوشتی و یا شیری را دارید، با ما همراه باشید. در این مطلب می‌توانید با انواع این سوله‌ها، روش‌های ساخت آنها و نکات مهم در این زمینه آشنا شده و سوله‌ای کارآمد و کاربردی، طراحی کرده و بسازید.

 

سوله گاوداری

در گذشته، سوله‌ها در ابعاد کم طراحی شده و ساخته می‌شدند. در این سوله‌ها، حداقل امکانات برای پرورش گاو، فراهم می‌شد. این سوله‌ها برای گاوداری سنتی مناسب هستند. در طراحی سوله گاوداری سنتی به دلیل کم بودن ابعاد، بخش‌های مختلف در هم ادغام شده و در نهایت نیز نگهداری و پرورش این حیوانات آن‌چنان‌که مدنظر کاربران است انجام نمی‌شود.
این در حالی است که امروزه در طراحی سوله گاوداری صنعتی از مصالح مختلف و مدرنی استفاده شده و ابعاد این مکان‌ها تا حد ممکن، بزرگ در نظر گرفته می‌شود. طراحی و ساخت این مکان‌ها بر اساس اصول و استانداردهای موجود انجام شده و می‌توان با استفاده از روش‌های مناسب، ساخت سوله گاوداری با کمترین هزینه را انجام داد.

سوله گاوداری

 

روش‌های مختلف ساخت سوله گاوداری

طراحان این سوله‌ها برای ساخت آنها از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. ازجمله روش‌هایی که در ساخت سوله برای گاوداری مورداستفاده قرار می‌گیرد، می‌توان موارد زیر اشاره کرد: 

  • ساخت به روش تیرورقی
  • ساخت به روش خرپایی
  • ساخت به روش یو بی ام

 

بهترین روش برای ساخت سوله گاوداری کدام است؟

طبق تجربیات به‌دست‌آمده و تحقیقاتی که معماران و طراحان این سوله‌ها انجام داده‌اند، ساخت سوله به روش خرپایی را می‌توان جزو بهترین روش‌های ساخت این مکان‌ها به شمار آورد. استفاده از این روش به شما این اجازه را خواهد داد تا مدل‌های مختلفی را در طرح سوله گاوداری و تعیین نقشه این سازه، اجرا کنید.
این روش که با نام ساخت سوله گاوداری با قوطی شناخته می‌شود دارای مزیت‌های مختلفی است. ازجمله این مزیت‌ها می‌توان به کاهش هزینه‌های ساخت این مراکز اشاره کرد. از آنجایی که در این روش، میزان نیاز به استفاده از فولاد به کمترین مقدار خود کاهش پیدا می‌کند، هزینه ان به صورت چشمگیری کاهش خواهد یافت. زیرا در این روش، شکل سوله را می‌توان در اشکال خاصی طراحی کرده و در کنار استفاده از مهندسی دقیق، از پروفیل‌ها نیز استفاده نمود.
از دیگر مزیت‌های ساخت سوله با قوطی می‌توان به جنبه استحکام این سازه‌ها اشاره کرد. در این سازه‌ها، عملاً سرعت ساخت بسیار بالا بوده و همچنین وزن سازه به صورت قابل‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند. در کنار این ویژگی‌ها، با توجه به استحکام متریال مورداستفاده، دوام و ماندگاری سوله‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.
شما می‌توانید مراحل ساخت سوله گاوداری با استفاده از قوطی را در اقلیم و شرایط مختلفی اجرا کرده و با بهترین نتیجه روبرو شوید.

 

نکات مهم در طراحی ساخت سوله گاوداری

در طراحی ساخت این سوله‌ها باید به نکات مهمی توجه شود. در غیر این صورت با نتیجه موردنظر روبرو نشده و در نهایت نخواهید توانست پروژه پرورش گاو در این سوله را با موفقیت انجام دهید. ازجمله نکات مهم در طراحی سوله گاوداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعیین موقعیت مناسب برای ساخت سوله: مکان سوله باید به گونه‌ای باشد که حیوانات بتوانند از نور خورشید که از پنجره‌های سوله به داخل می‌تابد، بهترین استفاده را داشته باشند. در ضمن باید جهت وزش باد را نیز مدنظر قرار دهید، زیرا اگر موقعیت ساخت سوله به گونه‌ای باشد که باد را در جهت مناطق مسکونی هدایت کند، ممکن است بوی به وجود آمده باعث اذیت افراد شود. در ضمن باید این نکته را در نظر داشته باشید که مکان سوله باید به گونه‌ای باشد که حیوانات از بادهای گرم و سرد در امان باشند.
  • توجه به ابعاد سوله: توجه داشته باشید که در این مکان‌ها، ارتفاع سوله گاوداری، شیب سقف و متراژ محل از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. توجه داشته باشید که داخل سوله باید به بخش‌های مختلفی چون آغل، علف خور، آبشخور، اتاق قرنطینه، حمام، زایشگاه، بخش پشم‌چینی، بخش شیردوشی و انبار علوفه تقسیم شده و در بخش محوطه آن قسمت‌هایی چون محل تخلیه کود و بهاربند، تعبیه شود. ازاین‌رو باید ابعاد آن را به صورت مناسب در نظر بگیرید.
  • متریال مورداستفاده در ساخت سوله: دقت کنید که متریال مورداستفاده در ساخت سوله باید به گونه انتخاب شود که استحکام و امنیت کافی داشته باشند. به‌این‌ترتیب می‌توانید مطمئن باشید که سازه در برابر باد و زلزله و ... دارای مقاومت بالایی خواهد بود. در این موارد لازم نیست تا حتماً هزینه بالایی صرف کنید. شما می‌تواند با ساخت سوله گاوداری ارزان؛ اما مهندسی شده، بهترین نتیجه را بگیرید.
  •  استفاده از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مناسب

 

هزینه ساخت سوله گاوداری

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که صاحبان گاوداری‌ها در ذهن دارند این است که ساخت سوله گاوداری متری چند خواهد بود؟ توجه داشته باشید که برای پاسخ به این سؤال باید به پارامترهای مختلفی چون ابعاد مکان، نیازهای موجود، متریال مورداستفاده در ساخت سوله و همچنین نوع نقشه و طراحی این مکان، توجه شود.
اما با وجود تمامی این موارد، اگر به دنبال ساخت سوله گاوداری با کمترین هزینه هستید، استفاده از روش خرپایی یا قوطی می‌تواند بهترین گزینه باشد. شما می‌توانید در این روش، تمامی طرح‌ها را اجرا کرده و هزینه کمتری نسبت به روش‌های دیگر صرف کنید.
جمع‌بندی
افرادی که در صنعت گاوداری فعالیت دارند درصدد ساخت سوله گاوداری با استفاده از متریال مناسب و با طراحی مهندسی هستند، زیرا امروزه تمامی این افراد به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این روش می‌تواند بهترین کارایی را داشته و در نهایت نیز نتیجه‌ای عالی در پی داشته باشد. شما می‌توانید با استفاده از نکاتی که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته شد، این پروژه را با کیفیت عالی، اجرا نمایید.

هزینه ساخت سوله گاوداری


 

فرم ارسال نظر



دسته بندی اخبار